KOLEKSI RPT Tahun 2 2021 (Semakan 2021)

RPT Tahun 2 2021 merupakan Rancangan Pengajaran Tahunan bagi murid Tahun 2.

RPT Tahun 2 2021 ini penting bagi kegunaan para guru, ibu bapa dan pelajar.

Rancangan yang berbentuk jadual ini amat berguna kepada pihak tersebut kerana ia dapat memudahkan persediaan Pengajaran dan Pembelajaran bagi tahun tersebut.

Murid yang baru masuk khususnya boleh dibantu oleh ibu bapa untuk membuat rujukan awal dari segi subjek serta topik yang akan mereka pelajari nanti.

Ini dapat memudahkan kerja para guru terutamanya ketika permulaan sesi persekolahan pelajar Tahun 2.

Dengan itu, RPT TAHUN 2 2021 ini dikongsikan bagi membantu pihak yang ingin membuat persiapan awal bagi pelajar dan anak mereka.

 

RPT TAHUN 2 2021

TEMPLAT RPT MATEMATIK TAHUN 2 SK KSSR 2021

 

TEMPLAT RPT SAINS TAHUN 2 SK KSSR 2021

 

TEMPLAT RPT PENDIDIKAN MUZIK TAHUN 2 SK KSSR 2021

 

 

Struktur RPT dapat dilihat dibahagikan kepada beberapa bahagian khusus iaitu minggu, tema, standard kandungan, standard pembelajaran (termasuk tahap penguasaan serta tafsiran bagi subjek tertentu), serta bahagian lain yang berkaitan.

Bagi mereka yang ingin membuat persiapan awal, lihat tema pada minggu selepas minggu transisi pelajar. Teliti standard kandungan serta pembelajaran yang dinyatakan dan kumpul bahan bantu belajar atau mengajar yang relevan.

Ini membolehkan anak-anak/murid/guru tahu dan bersedia untuk menempuhi sesi persekolahan bagi tahun tersebut.

 

 

Sekian, semoga perkongsian Rancangan Pengajaran Tahunan ini dapat membantu dalam persiapan sesi persekolahan yang akan datang.

 

 

Lihat juga KOLEKSI RPT BAGI TAHUN 4 (SK) 2021.

Leave a Comment