Kerja Kosong di Petrosains Kuala Lumpur Bagi Bulan Oktober 2023

Kerja Kosong di Petrosains Kuala Lumpur Bagi Bulan Oktober 2023

Kerja Kosong di Petrosains Berikut kami kongsikan maklumat kerja kosong terbaru kepada semua rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon kerja di Petrosains. Portal kami menyediakan info terkini yang melibatkan tawaran yang dibuka oleh majikan terlibat agar dapat memudahkan anda memohon jawatan yang dibuka ini.

Kerja Kosong di Petrosains

Kerja Kosong di Petrosains Sesiapa yang berminat untuk ketahui lebih lanjut mengenai jawatan kosong terbaru di sektor kerajaan dan swasta, anda boleh tekan button dibawah untuk join:

KLIK : Telegram jawatan kosong

Maklumat Penuh Kerja Kosong di Petrosains Kuala Lumpur

Kerja Kosong di Petrosains

Maklumat Ringkas Jawatan

Kerja Kosong di Petrosains Disini kami sediakan maklumat ringkas berkaitan iklan yang dibuka oleh majikan yang terlibat iaitu Petrosains. Jawatan yang dibuka oleh pihak petrosains adalah Executive, Change Management & Communications bagi mengisi kekosongan yang diperlukan oleh pihak petrosains.

Kerja Kosong di Petrosains

Senarai Jawatan

Kerja Kosong di Petrosains

Lokasi Jawatan yang ditawarkan

Kerja Kosong di Petrosains, Para calon mestilah ketahui terlebih dahulu lokasi atau tempat dimana berada Petrosains yang merupakan majikan anda jika anda mahu memohon jawatan diatas. Sebagaimana kita ketahui pejabat Petrosains berada di bandar Kuala Lumpur di Selangor.

Syarat-syarat dan Kelayakan Penuh

Bagi jawatan yang dibuka ini disediakan beberapa syarat kelayakan para pemohon perlu ketahui sebelum anda mohon. Jika kelayakan anda sudah tidak menepati permohonan anda akan ditolak serta merta.

  • Ijazah Sarjana Muda Perakaunan/ Perniagaan/ Pengurusan/ Sumber Manusia atau setaraf dengannya.
  • Pengalaman 3-5 tahun dalam inisiatif perubahan perniagaan, sebaik-baiknya berkaitan dengan transformasi perniagaan atau transformasi digital.
  • Kemahiran komunikasi yang sangat baik, kebolehan pengurusan projek dan kemahiran analisis yang kuat. Pakar dalam videografi dan pembentangan akan menjadi kelebihan.

Deskripsi Skop Tugas Jawatan Petrosains

Ringkasan Tugas Executive

Melaksanakan dan menyelaraskan strategi dan rancangan pengurusan perubahan untuk memaksimumkan penggunaan pekerja ke arah perubahan organisasi dan meminimumkan rintangan dengan memastikan projek mengenai inisiatif perubahan memenuhi objektif tepat pada masanya termasuk perubahan kepada proses perniagaan, sistem dan teknologi, peranan kerja dan struktur organisasi untuk memberikan hasil yang berimpak tinggi yang sejajar dengan aspirasi Petrosains.

Perkembangan Kerjaya Jika Anda Bersama Petrosains

Perkuatkan Komunikasi dalam Hubungan

Kukuhkan komunikasi yang efektif dalam menjalin dan memelihara hubungan kerja dengan pihak berkuasa kerajaan, perniagaan, institusi pengurusan, entiti negara, pemain utama dalam industri, dan penyedia perkhidmatan. Tujuannya adalah untuk mengikuti perkembangan terkini, meraih peluang perniagaan baru, serta mengurangkan pembiayaan bersih.

Praktik Tadbir Urus yang Baik dan Integriti

Jalankan pengurusan syarikat dengan tinggi integriti, menguatkuasakan pelaksanaan prosedur dan panduan yang ditetapkan oleh PETRONAS, dan memastikan pematuhan kepada keperluan undang-undang serta peraturan untuk menjaga kepentingan, imej, dan reputasi PETRONAS.

Pematuhan terhadap Kod Tingkah Laku dan Etika Perniagaan (COBE) serta Dasar Kesihatan, Keselamatan, dan Alam Sekitar (HSE)

Berinteraksi, menafsirkan, dan mempromosikan pelaksanaan objektif dan ketentuan Dasar Kesihatan, Keselamatan, dan Alam Sekitar (HSE) dan Kod Tingkah Laku dan Etika Perniagaan (COBE). Selain itu, laksanakan program mitigasi dan intervensi yang sesuai untuk melindungi operasi perniagaan, menjaga disiplin tinggi dalam kalangan kakitangan, dan mencapai keharmonian dalam industri.

Kepimpinan dan Pembangunan Keupayaan

Mendorong perkembangan pasukan kerja yang mahir dalam meningkatkan dan mengekalkan keupayaan kakitangan agar dapat mencapai prestasi tinggi. Ini bertujuan untuk memastikan pemahaman yang betul tentang kepimpinan dan keupayaan dalam menjalankan tugas mereka.

Kerja Kosong di Petrosains

Cara Permohonan Kerja di Petrosains

Kepada calon yang berkelayakan bagi jawatan diatas dan berminat untuk membina karier bersama Petrosain, anda dikehendaki untuk mengikut langkah permohonan yang betul berdasarkan dinyatakan oleh majikan.

Prosedur Memohon Jawatan Executive

  • Permohonan anda mestilah secara online melalui portal permohonan kerja jobstreet.

Baca lagi di : Mohon Kerja di TNB Bulan Oktober 2023

  • Maklumat pemohon mestilah terlebih dahulu untuk dafat masuk (login) bagi permohonan ini, jika anda belum mendaftar akaun jobstreet, anda dikehendaki daftar terlebih dahulu.
  • Mohon lengkapkan borang permohonan anda secara online dengan maklumat yang betul dan tepat dan juga kritiria anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan.
  • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan.
  • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
  • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Link Permohonan

Berikut kami sediakan pautan permohonan secara online dibawah dan admin sekali lagi kami ingatkan bahawasanya anda perlu lihat betul-betul syarat dan kriteria yang diinginkan oleh majikan.

KLIK SINI : Jawatan Executive Petrosains

Layar Belakang Syarikat Petrosains

Malumat Ringkas Petrosains

Petrosains Sdn Bhd telah ditubuhkan dengan tujuan untuk menyambung komitmen PETRONAS sebagai sebuah entiti korporat yang mempunyai tanggungjawab sosial yang kuat. Matlamat utama mereka adalah untuk mencipta sebuah persekitaran yang penuh dengan peluang pembelajaran dan penuh dengan inspirasi, dengan niat untuk meningkatkan kesedaran dan pemahaman dalam kalangan rakyat Malaysia mengenai sains. Petrosains berfungsi sebagai Pusat Penemuan Sains yang menggabungkan unsur-unsur yang interaktif dan menarik bagi menyampaikan cerita sains dan teknologi industri petroleum. Walaupun fokus utama adalah pada sains petroleum, tetapi kandungan yang disediakan meliputi aspek sains secara keseluruhan.

Sejarah Pembinaan Petrosains

Petrosains bermula sebagai wawasan sederhana untuk membina sebuah pusat penemuan sains bertaraf global yang dinamik di Menara Berkembar. Fokus utamanya adalah untuk membawa sains dan teknologi dalam industri minyak dan gas ke masyarakat sebagai pintu masuk kepada pemahaman tentang alam semula jadi dan teknologi. Pada 25 Mac 1999, Petrosains dibuka kepada orang awam dengan menyediakan ruang seluas 70,000 kaki persegi yang penuh dengan pengetahuan dan peluang untuk penemuan.

Leave a Comment