Cari ‘line’ Di Ladang | Ma y@t Ditemui Tanpa Kepala

Kelmarin dilaporkan penemuan m@ yat seorang remaja lelaki tanpa kepala di ladang kelapa sawit. Remaja lelaki yang hanya dikenali sebagai MA m@ ut diba ham harimau di Kampung Teluk Lanus, daerah Siak, Riau.

Menurut Kompas.com, mang sa ma ut akibat kecede raan pa.rah yang dialaminya. Kepala serta kemal*annya disaksikan hilang.

ladang

Ke Ladang Kelapa Sawit Untuk Cari ‘Line

Mang sa dan adiknya pada mulanya masuk ke ladang kelapa sawit dan duduk di tepi sungai dengan tujuan hendak mencari talian internet menggunakan telefon bimbit.

Jurucakap polis, Wahyudi memaklumkan, “Bekalan elektrik terputus di kuarters, menyebabkan mang.sa dan adiknya masuk ke dalam ladang untuk mencari talian internet.

“Tidak lama selepas itu, adiknya pulang ke kuarters dan tinggal mang.sa keseorangan di dalam ladang,” kata beliau lagi.

Mang.sa tersebut merupakan anak kepada tukang bersih ladang yang tinggal di kuarters pekerja.

Bapa mang.sa kemudiannya mencari anaknya di dalam kawasan la.dang namun tidak menemuinya sebelum dia meminta bantuan pekerja lain, jelasnya lagi.

Ma yat Ditemui 200 Meter Dari Kuarters

Setelah pencarian, m@ yat mang.sa ditemui kira-kira 200 meter dari kuarters tersebut.

“Polis percaya, mang.sa diba ham harimau ketika leka bermain telefon bimbit dan ma yatnya diseret ke dalam hutan.

“M@ yat mang.sa ditemukan tanpa kepala serta kemal*an dan jena zah akan dibawa ke kampung halamannya di Nias, Sumatera Utara untuk dikebu mikan,” ujar Wahyudi.

Demikian yang dilaporkan oleh akhbar Utusan melalui Kompas.

Ini memberi pengajaran kepada kita agar sentiasa memperhatikan anak-anak kita yang berusaha mencari talian internet bagi kegunaan belajar secara online terutamanya di kawasan-kawasan luar bandar di mana talian susah untuk dicapai.

Sumber : [Utusan] [Malaynews]

Lihat Pautan : Bantuan Khas Covid-19 Dibayar 3 Kali Sebelum 2022, Bermula 6 September Ini

Leave a Comment