B4h@na Guna Pemetik Api Dalam Kenderaan Ada Gas Sanitizer

Menyalakan pemetik api di dalam kenderaan memang berb@haya. Apalagi apabila ada gas meruap yang senang terb@kar ada di dalam kenderaan tersebut.

Begitulah yang terjadi kepada pemandu teksi yang ceder@ selepas teksi jenis Proton Exora yang dipandunya meletvp. Punca letvpan dipercayai daripada gas cecair pembasmi kuman terb0c0r dan beliau pula sedang menggunakan pemetik api. Kejadian ini berlaku pada Sabtu di Jalan CTA 4 Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) seperti yang dilaporkan oleh Sinar Harian.

pemetik api

Asisten Komisioner Imran Abd Rahman, Ketua Polis Daerah KLIA berkata kejadian tersebut dimaklumkan kepada pihak mereka pada kira-kira jam 3.30 petang.

Beliau berkata, “Siasatan pihak bomba di tempat kejadian mendapati ia berpunca daripada gas cecair pembasmi kuman yang b0cor dan ketika itu pemandu sedang menggunakan pemetik api untuk memb@.kar r0kok.”

Pemandu warga tempatan tersebut yang berusia 64 tahun dilaporkan melecvr ringan pada lengan dan muka. Kejadian tersebut berlaku semasa dalam perjalanan pulang selepas menghantar penumpang di KLIA. Beliau kemudiannya dikejarkan ke Hospital Putrajaya bagi rawatan lanjut.

Berhati-hatilah menggunakan pemetik api di dalam kenderaan atau sebaiknya elaklah daripada menggunakannya. Ia akan mengundang b4h@na yang tidak terduga.

Sumber : Sinar Harian

Lihat Juga Pautan : 6 Cara Elak K@nser Payvd@ra

Leave a Comment